Екскурзия до Рим, Неапол и Флоренция през септември

Септемврийски празници 2016 в Рим, Неапол и Флоренция
739 лв.
или се обади на телефон 0892 208 251
Маршрут:  Пловдив - София - Дупница - Благоевград - Игуменица - Бриндизи/Бари - Помпей - остров Капри - Неапол - Рим - Ватикана - Тиволи - Пиза - Флоренция

Продължителност:  8 дни / 6 нощувки

Транспорт:  Автобус

Програма
Екскурзията за Септемврийски празници до Рим, Неапол и Флоренция e осемдневна и включва 2 нощувки в Неапол или околностите 2 нощувки в Рим или околности 1 нощувка в района на Монтекатини Терме (Флоренция), 1 нощувка/нощ на ферибот (в цената е включено настаняване на дек, ако желаете да бъдете настанени на самолетни седалки или в каюти, предлагаме доплащане), както и разглеждане с екскурзовод на български на забележителностите на Неапол, Помпей, Капри, Рим, Тиволи, Пиза, Флоренция.

1-ви ден, Пловдив - София - Дупница - Благоевград - Игуменица - Бриндизи/Бари (ферибот)
07.00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 10.00 ч. – отпътуване от София – Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 09.30 ч. 11.00 ч – спирка в Дупница за клиентите, които биха желали да се качат от там; 11.30 ч. – спирка в Благоевград за клиентите, които биха желали да се качат от там. Вечерта – пристигане в Игуменица, качване на ферибота Игуменица– Бриндизи/Бари. Нощен преход с ферибота.

2-ри ден, Помпей
Сутринта - пристигане в Италия и отпътуване за Помпей. Посещение на Помпей. Настаняване в хотел в или в околностите на Неапол. Нощувка.

3-ти ден, остров Капри - Неапол
Закуска. Разглеждане на остров Капри. До острова се отива с кораб, там има организиран транспорт с автобус за разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. (Цената на билета за кораба, за автобусчетата на острова и за местен водач, който е задължителен при разглеждането на острова, не е включена в пакетната цена на екскурзията и е около 55 евро на човек). В късния следобед - разглеждане на Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Анжуйския дворец. Нощувка.

4-ти ден, Рим
Закуска. Рано сутринта - отпътуване за Рим. Пристигане – панорамна обиколка на Рим - разглеждане на Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция”, пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания”. Вечерта – настаняване в хотел в или в околностите на Рим. Нощувка.

5-ти ден, Ватикана
Закуска. Разглеждане на Ватикана с екскурзовод: пл. „Св. Петър”, базиликата “Свети Петър”. Следобед – свободно време. Възможност за разглеждане на Ватикански музеи. Нощувка.

6-ти ден, Тиволи - Вила д’ Есте - Пиза
Закуска. Отпътуване за Монтекатини. Разглеждане на Тиволи – живописно градче в околностите на Рим, приютяващо вилите на римските първенци от древността до наши дни. Възможност за разглеждане на Вила д’ Есте. На обяд - отпътуване за Монтекатини. По пътя – едночасов престой в Пиза в Двора на чудесата (Катедралата, баптистериото и наклонената кула). Вечерта – пристигане в Монтекатини Терме. Настаняване в хотела. Нощувка.

7-ми ден, Флоренция - България (нощен преход)
Закуска. Разглеждане на Флоренция с екскурзовод: църквата – пантеон „Санта Кроче” (отвън), катедралата “Санта Мария дел Фиорe”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерията Уфици - с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 12,50 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Вечерта – отпътуване за България. Важно: при разглеждането на Флоренция автобусът оставя и взима групата от центъра на града, без да се налагат ползване на градски транспорт и пр. допълнителни разходи и затруднения. Нощен преход.

8-ми ден, транзитно пътуване
Вечерта - пристигане в България.
ДАТИ И ЦЕНИ:
Дати Възрастен в двойна стая Трети възрастен Единична стая Цена за деца до 18 г. в стая с 2-ма възр. Цена за деца до 18 г. в стая с 1 възр.
17.09.2016 730 лева 730 лева 930 лева 669 лева 695 лева

Ферибот Гърция - Италия
Настаняване на ферибота на дек означава, че пътуващите нямат запазени места и сядат в салоните на кораба на дивани, фотьойли,столове и пр.
Доплащания: (по желание)
 • Доплащане за настаняване на самолетни седалки (със запазени места) - 15 лв
 • Доплащане за настаняване в каюта с 4 легла (вътрешна) - 48 лв на човек
 • Доплащане за настаняване в каюта с 3 легла (вътрешна) - 69 лв на човек
 • Доплащане за настаняване в каюта с 2 легла (вътрешна) - 88 лв на човек
Възможни са промени в тези доплащания. Точният им размер се предоставя при заявка от страна на клиента.
При желание от страна на туристите за настаняване в индивидуална каюта или външна каюта, цената се предоставя след заявка от страна на клиента.


ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с автобус по програмата
 • 5 нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди: 2 нощувки в Неапол или околностите 2 нощувки в Рим или околности, 1 нощувка в района на Монтекатини Терме (Флоренция) и 1 нощувка/нощ на ферибот
 • Водач на групата от България
 • Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро - 16 лева на човек (заплаща се предварително от България)
 • Градска такса в Неопало, Рим и Монтекатини Терме
 • Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 евро на човек)
 • Екскурзия до о-в Капри - около 55 евро на човек за билета за кораба, за автобусчетата на острова и за местен водач - заплаща се директно на място
 • Посещение на галерията Уфици с ексурзовод на български език - с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 299 лв.

ОТСТЪПКИ:
 • отстъпка от 3% от пакетната цена на възрастен при записване до 61 дни преди отпътуване

ВАЖНО:
 • При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Неапол - 1,50 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и от 2,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в Рим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и от 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди.Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:
 • депозит от 30% при записване
 • доплащане - до 14 дни преди отпътуване

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 25 човека; Срок за уведомление при недостигнат мин. брой - до 10 дни преди началната дата на екскурзията
 • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
 • Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващи и негови близки, материални щети в жилището в резултат на кражда, пожар или природни бедствия, стачки в транспорта. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като имат значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 1,5% и 7% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
или се обади на телефон 0892 208 251
Етикети: