Екскурзия до Париж, Френската ривиера и Прованс през септември

Септемврийски празници в Париж, Френската ривиера и Прованс без нощен преход
1495 лв.
или се обади на телефон 0892 208 251
Маршрут:  София - Блед - Страсбург - Реймс - Париж - Мон Сен Мишел - Бордо - Тулуза - Каркасон - Монпелие - Ним - Арл - Екс ан Прованс - Кан/Ница - Монако - Монте Карло - Верона - Загреб

Продължителност:  14 дни / 13 нощувки

Транспорт:  Автобус

Програма
1-ви ден, София - Блед ~ 900 км
Отпътуване от София, стадион В.Левски в 5.00 ч. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия. Вечерта пристигане в Словения. Настаняване в хотел в района на Блед, известен курорт в Словения около едноименното езеро. Нощувка в Словения.

2-ри ден, Словения - Страсбург ~ 740 км
Закуска. Отпътуване за Франция. Пристигане привечер в Страсбург, главен град на Провинция Елзас и пристанище на р. Рейн. Нощувка в района на Страсбург.

3-ти ден, Страсбург - Реймс - Париж ~ 490 км
Закуска. Туристическа програма в Страсбург: Разходка с корабче по р. Рейн до живописния квартал Малка Франция и покрития мост на Реката, Двореца на Руан, сградите на Европейския Парламент и Съвета на Европа; Разглеждане на Страсбургската Катедрала. Около обяд отпътуване за Реймс, забележителен и изключително важен за историята на Франция град, намиращ се в регион Шампан-Ардени. Разходка в центъра на Реймс и посещение на Реймската катедрала, в която са извършвани кралските коронации. Пристигане вечерта в Париж. Настаняване в хотел. Нощувка в Париж.

4-ти ден, Париж
Закуска. Панорамна обиколка до обяд на Париж с автобус: Левия и Десния бряг на р. Сена, Мостовете над реката - Понт Ньоф, Александър и др., Института по ботаника, Арабския Институт, Монетния Двор, Френската Академия, Остров Ла Сите, Нотр Дам, Съдебната палата, Латинския квартал, Сорбоната, Пантеона, Люксембургската градина с Двореца, Консиержери, Халите, Културния център Помпиду, Площад Пигал, Мулен Руж, Мон Мартър и Сакре Кьор, Операта Гарние, Площад Вандом с Траяновата колона и паметника на Наполеон, Ул. Риволи, Лувъра, Парламента, Площад Конкорд, Градините на Тюйлери, Дом на инвалидите с гроба на Наполеон, Двореца Шайо и Трокадеро, Триумфалната Арка, Шанз Елизе, Дефанс - футуристичен квартал, наподобяващ Манхатън, Марсово Поле, Айфеловата Кула. Посещение на Айфеловата кула индивидуално или групово (само с предварителна заявка и допълнително заплащане). Следобяд свободно време. Вечерта разходка с корабче по р. Сена - Рaris by night. Нощувка в Париж.

5-ти ден, Париж
Закуска. Свободно време в Париж за посещение на музеи по интереси: Лувър - най-известния в света музей за изобразително изкуство (вход свободен всяка първа неделя от месеца - без Наполеоновата зала), Орсе - Музей на модерното изкуство (вход свободен всяка първа неделя от месеца). Нощувка в Париж.

6-ти ден, Париж - по желание Фонтенбло ~ 140 км
Закуска. Свободно време за посещение на музеи по интереси или по желание еднодневна екскурзия до Фонтенбло (с допълнително заплащане 15 евро при мин. 20 туристи). Отпътуване за Фонтенбло и посещение на двореца - бивша резиденция на френските крале. Нощувка в Париж.

7-ми ден, Париж - по желание долината на р. Лоара / Шамбор и Шенонсо ~ 420 км
Ранна закуска. Свободно време за посещение на музеи по интереси или по желание еднодневна екскурзия (с допълнително заплащане 25 евро при мин. 20 туристи) по долината на р. Лоара, най-дългата река на Франция и посещение на два от нейните най-известни дворци. Отпътуване рано сутринта. Посещение на Шамбор, най-величествения на Лоара ловен дворец на Франсоа I по проект на Леонардо да Винчи;
Шенонсо: Анри II подарил двореца Шенонсо, един от най-елегантните дворци на Франция, построен направо във водите на р.Шер, които отразяват бляскавата му архитектура, на своята фаворитка Диан дьо Поатие. След смъртта на краля съпругата му Катерина Медичи изгонила Диан и върнала Шенонсо във владенията на короната. Връщане в Париж вечерта. Нощувка в Париж.

8-ми ден, Париж - Версай - Мон Сен Мишел ~ 410 км
Закуска. Отпътуване за Версай: Посещение на известния дворец, постороен по времето на Луи ХIV. Отпътуване за Мон Сен Мишел, загърнат в древни легенди остров в Ламанша в залива Сен Мало в Северозападна Франция - регион Долна Нормандия , величествен и мистичен ансамбъл на манастир, църква, параклис, наблюдателни кули, накацали едно над друго върху малка скала в океана. Нощувка в района на Мон Сен Мишел.

9-ти ден, Мон Сен Мишел - Бордо ~ 550 км
Закуска. Туристическа програма в Мон Сен Мишел. Като продължение на островърхите скали се издига манастирът Св. Архангел Михаил, увенчан с шпил и фигура на ангел, а долу в подножието на скалата е старинното градче с малкото си останали от бурите къщи, повечето от които днес превърнати в магазини. Островчето е високо 80 м, а обиколката му е приблизително 8 км, то е мястото с най-силни приливи и отливи в цяла Европа. Свързано е с материка с много дълъг и тесен като пътека провлак. Отпътуване за Бордо. Нощувка в района на Бордо.

10-ти ден, Бордо - Тулуза - Каркасон - Монпелие ~ 500 км
Закуска. Разглеждане на Бордо, пристанищен град в Югозападна Франция, център на регион Аквитания, разположен на двата бряга на р. Гарона, известен с едноименното червено вино, а оттам и едноименния цвят. Девизът на града е „Lilia sola regunt lunam undas castra leonem“ от латински и означава „Лилията сама управлява край луната, вълните, замъка и лъва“. Спирка за кратко разглеждане в центъра на Тулуза, разположен на р. Гарона, В Югозападна Франция, административен център на регион Юг-Пиренеи, третият университетски град във Франция след Париж и Лион. Отпътуване за Каркасон, разположен в историческата провинция Лангедок. Туристическа програма в Каркасон, съвършения град – крепост, най-известната крепост на еретиците през средновековието – катари, наричани също албигойци, чието учение е вдъхновено от богомилството в Източна Европа. Разглеждане на Ла Сите, доминиращ като същински приказен замък върху един хълм, защитен от две концентрични назъбени крепостни стени, живописно разчупени от 52 островърхи кули (бойни и наблюдателни), укрепени порти, спускащи се масивни решетки и подвижни мостове, Нарбонската порта, Замъка на графовете, базиликата Св. Назар. Нощувка в района на Монпелие.

11-ти ден, Монпелие - Ним - Арл - Екс ан Прованс - Кан / Ница ~ 320 км
Закуска. Туристическа обиколка на град Ним, една от перлите на Прованс: еспланадата Де Гол с фонтана Прадие, древноримските арени, пл. на Пазара, Капелата на Йезуитите, Катедралата, пл. на зеленчуковия пазар, пл. на Часовника, “Квадратната къща” - най-запазеният античен храм във Франция, парка с храма на Диана. Свободно време. Разглеждане на Арл, пристанище от времето на древните римляни, разраснал се във важен религиозен център през Средновековието, днес привлича туристите с великолепните си паметници от всички епохи: разглеждане на древноримските арени, античния театър, църквата св. Трофим, кметството, площада на Форума, римския криптопортик, музейния комплекс, посветен на Ван Гог, разположен в бившата болница, където великият художник е пребивавал и която е рисувал. Отпътуване за Екс ан Прованс (Aix-en-Provence), древен град, през 15 в. е седалище на графовете на Прованс и най-вече Добрия крал Рьоне, родно място на Пол Сезан, градът е запазил и художественото си очарование от 19 в. Разглеждане на града: бул. Кур Мирабо, Фонтана на деветте оръдия, Фонтана на минералната вода, Фонтана на добрия крал Рьоне, пл. Албертас, Часовниковата кула, Кметството, Катедралата Св. Спасител. Нощувка в района на Кан/Ница.

12-ти ден, Кан - Ница - Монако - Монте Карло - Верона ~ 500 км
Закуска. Разглеждане на Кан: Разходка по крайбрежния Булевард Кроазет, Фестивалния Дворец, Алеята на славата. Разглеждане на Ница: Площад Масена, Променад Дез Англе. Туристическа програма в Монако: Океанографския Музей на Жак-Ив Кусто, Катедралата с гроба на Грейс Кели, Двореца на Фамилия Грималди. Разглеждане на Монте Карло: Част от трасето на Формула 1, което преминава през Монако с трудния завой Фибата, Казиното, Гранд хотел Париж и Ботаничаския Парк. Отпътуване за Италия. Нощувка в района на Верона.

13-ти ден, Верона - Загреб ~ 480 км
Закуска. Туристическа програма във Верона, града на Ромео и Жулиета: Арена Ди Верона - Амфитеатър от 2 в., Площадите: Ербе (на Тревите), Синьорията, Къщата на Жулиета, Крепостта Кастел Векио. Отпътуване за Загреб, столицата на Хърватия. Настаняване в хотел. Нощувка в Загреб.

14-ти ден, Загреб - София ~ 800 км
Закуска. Разглеждане на Загреб: туристическа програма в историческата част на Загреб (Горни Град - Градец и Каптол), бароковия епископски дворец и Катедралата със статуята на Дева Мария с 4-те ангела, каменната порта, площад Св. Марк с едноименната църква, площад Св. Катерина с най-красивата барокова църква в Загреб, площад Бан Йосип Йелачич. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
ДАТИ И ЦЕНИ:
Дата Възрастен в двойна стая Трети възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Дете до 12 год. в стая с 2-ма възрастни
21.09.2016 1495 лева 1447 лева 1799 лева 1300 лева

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с автобус по програмата
 • 13 нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди: 1 в Словения в района на езерото Блед, 1 в района на Страсбург, 5 в Париж, 1 в района на Мон Сен Мишел, 1 в района на Бордо, 1 в района на Монпелие, 1 в района на Кан/Ница, 1 в района на Верона, 1 в Загреб
 • Екскурзоводско обслужване
 • Водач на групата от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Медицинска застраховка на ЗК Уника за 10 000 евро: 21лв. до 65г., 32лв. до 70г., 19лв. до 75 г - за покритие 5000 евро, 19лв. до 80г.-за покритие 4000 евро, за лица над 80 г е желателно да имат собствена застраховка или подлежат на преглед от специалист от ЗК Уника;
 • Входни такси за забележителности и билети за корабчета: около 130 евро
 • Еднодневна екскурзия по долината на р. Лоара, Шамбор и Блоа - 25 евро при мин.20 туристи, в цената не са включени входните такси - плащат се на място. Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване
 • Еднодневна екскурзия до Фонтенбло - 15 евро при мин. 20 туристи, в цената не е включена входна такса - плаща се на място. (Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване)
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 495 лв.

ДОПЛАЩАНЕ ЗА ТРАНСПОРТ ОТ И ДО СЛЕДНИТЕ ГРАДОВЕ:
(при минимум 15 туриста)
 • Бургас - 55 лева; Сливен - 45 лева; Стара Загора - 35 лева; Пловдив - 25 лева; Пазарджик 20 лева
 • Варна - 60 лева; Девня - 55 лева; Шумен - 50 лева; Търговище - 45 лева; В.Търново - 40 лева; Ловеч - 35 лева; Ботевград - 30 лева)

ОТСТЪПКИ:
 • отстъпка от 6% от пакетната цена при записване до 90 дни преди отпътуване
 • отстъпка от 5% от пакетната цена при записване от 89 до 70 дни преди отпътуване
 • отстъпка от 4% от пакетната цена при записване от 69 до 60 дни преди отпътуване
 • отстъпка от 3% от пакетната цена при записване от 59 до 50 дни преди отпътуване
 • отстъпка от 2% от пакетната цена при записване от 49 до 30 дни преди отпътуване
 • за редовни клиенти - допълнителна отстъпка от 3% от пакетната цена
 • за клиенти, попълвали анкета - допълнителна отстъпка от 10 лева
 • за група над 6 туриста - допълнителна отстъпка от 3% от пакетната цена

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:
 • депозит от 30% при записване
 • доплащане - до 14 дни преди отпътуване

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 човека; Срок за уведомление при недостигнат мин. брой - до 7 дни преди началната дата на екскурзията
 • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
 • Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващи и негови близки, материални щети в жилището в резултат на кражда, пожар или природни бедствия, стачки в транспорта. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като имат значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 1,5% и 7% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
или се обади на телефон 0892 208 251
Етикети: