Майски празници на Санторини, Парос и Наксос - автобусна програма

Майски празници на Санторини, Парос и Наксос с автобус за 7 дни
650 лв.
или се обади на телефон 0892 208 251
Маршрут:  Атина - остров Парос - остров Наксос - остров Санторини

Продължителност:  7 дни / 5 нощувки

Транспорт:  Автобус

Програма
Автобусната екскурзия за Майски празници на гръцките острови Парос, Наксос и Санторини е 7-дневна и включва 5 нощувки със закуски в хотели 3 звезди: 1 нощувка в Атина, 1 нощувка на остров Парос, 1 нощувка на остров Наксос и 2 нощувки на остров Санторини, богата туристическа програма, екскурзоводско обслужване на български език.

1 ден, 03.05.2015 - София - Атина
Отпътуване от София в 06:00 ч. (от Пловдив в 04.00ч.) за Гърция. Привечер пристигане в Атина и настаняване в хотел. Свободно време с възможност за пешеходна разходка в района на Акропола – квартала „Плака”. Нощувка.

2 ден, 04.05.2015 - остров Парос
Ранна закуска (сух пакет) и отпътуване с ферибот от Пирея в 07:25 ч. за остров Парос. Около обяд пристигане на острова и настаняване в хотел. В античността острова е прочут с мраморните си кариери използвани за изработка на едни от най-известните скулптури на Древна Елада. Туристическа програма: посещение на столицата Парикия с разглеждане на Венецианската крепост, ранновизантийската църква Панагия Екатонтапилиани (основана от майката на римския император Константин Велики – Елена), Археологическия музей; посещение на селището Науса (типична Цикладска архитектура - бяло измазани къщи със сини орнаменти и тесни улици) и природния феномен Колимбитрес - големи скали, ерозирали в странни форми, напомнящи на посетителите за огромни скулптури, вклинени в пясъка. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

3 ден, 05.05.2015 - остров Наксос
Закуска. Свободно време за плаж. На обяд отпътуване за Наксос – най-големият остров на Цикладите, известен с дългите си златисти плажове. Настаняване в хотел. След обяд туристическа програма: посещение на столицата Хора с разглеждане на венецианската крепост с 12-те кули, капуцинския манастир, католическата катедрала; величествената Портара – голямата врата от храма на Аполон от 6 в. пр.Хр. Вечерна разходка по крайбрежната улица на пристанището, известна с безбройните магазинчета, кафенета, таверни. Нощувка.

4 ден, 06.05.2015 - остров Санторини (Имеровигли - Ойа)
Закуска. До обяд свободно време за плаж. На обяд отпътуване за Санторини – най-красивият и привлекателен остров на Цикладите. В ранния следобед пристигане на острова и настаняване в хотел. Туристическа програма: посещение на Имеровигли - селище, изградено по ръба на калдерата с възможност за разглеждане на останките от венецианската крепост Скарос. Вечерна разходка в селището Ойа, разположено в северната част на острова, с възможност за посрещане и любуване на „най-красивия залез в света”. Нощувка.

5 ден, 07.05.2015 - остров Санторини (Пиргос - остров Неа Камени)
Закуска. Туристическа програма: посещение на селището Пиргос известно с венецианската крепост. Разглеждане на столицата Тира: православната Катедрала, католическата църква, Доминиканският манастир. Свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей или по желани:
 • допълнителна екскурзия с корабче до остров Неа Камени, на който все още има активна вулканична дейност (срещу допълнително заплащане). След обяд възможност за посещение на музей на виното с дегустация на различни видове вино произведени на острова (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

6 ден, 08.05.2015 - остров Санторини - Пирея
Закуска. Напускане на хотела. Пътуване за южната част на острова с възможност за разглеждане на закрития археологически комплекс в Акротири съхранил останките от минойски град, разрушен след вулканично изригване. Разходка до Червения плаж в Акротири. Плажът има характерен червен цвят дължащ се на заобикалящите скали като резултат от вулканичните изригвания на острова през вековете. В 15.30ч. отпътуване от Санторини към Пирея с ферибот. Пристигане в Атина около полунощ и заминаване за България.

7 ден, 09.05.2015 - транзитно пътуване
Пристигане в София около обяд.
ЦЕНИ:
 • Възрастен, настанен в двойна стая - 650 лева
 • Възрастен, настанен на доп. легло в двойна стая - 650 лева
 • Възрастен, настанен в единична стая - 770 лева
 • Дете до 12г., настанено с двама възрастни в стая - 600 лева
 • Отстъпка за ученици, студенти и пенсионери - 10 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с лицензиран автобус
 • 5 нощувки със закуски в хотели кат.3* (1 в Атина, 1 на остров Парос, 1 на остров Наксос и 2 на остров Санторини)
 • фериботни такси и билети (икономична класа)
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • туристическа програма на островите Парос, Наксос и Санторини
 • медицинска застраховка.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входни такси за посещаваните обекти
 • екскурзии и мероприятия по желание
 • разходи от личен характер

ДОППАЛАЩАНЕ ЗА ТРАНСПОРТ ОТ И ДО СЛЕДНИТЕ ГРАДОВЕ:
 • Пловдив - 20 лева
 • Варна – 60 лв. (при група от минимум 25 туристи); В.Търново – 30 лв.

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:
 • депозит от 30% при записване
 • доплащане - до 14 дни преди отпътуване
или се обади на телефон 0892 208 251