Почивка в Прага Златна възраст 55+ и приятели с автобус

Прага със закуски и вечери и без нощен преход - Златна възрастни 55+ и приятели
599 лв.
или се обади на телефон 0892 208 251
Маршрут:  Пловдив - София - Будапеща - Прага - (Карлови Вари и пивоварната в Пилзен) - (замъкът Хлубока и градчето Чески Крумлов) - (Дрезден) - Братислава

Продължителност:  8 дни / 7 нощувки

Транспорт:  Автобус

Програма
Екскурзията до Прага с автобус 55+ е 8-дневна и включва е 7 нощуски със закуски и вечери в хотели 3 звезди, разположени периферно: 2 нощувки със закуски и вечери в Будапеща, 5 нощувки със закуски и вечери в Прага и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Будапеща, Прага, Братислава, факултативни екскурзии до Карлови Вари и пивоварната в Пилзен, замъка Хлубока и Чески Крумлов, Дрезден.

1-ви ден - Пловдив - София - Будапеща ~ 750 км.
04:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят/ 07:00 ч. – отпътуване от София – от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден - Будапеща - Прага ~ 520 км.
Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с екскурзовод на български - стария град, Катедралата, Рибарските кули, хълма Гелерт с цитаделата, Парламента. Около обяд - отпътуване за Прага. Вечерта – пристигане, настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден - Прага
Закуска. Обиколка на Прага с екскурзовод на български: архиепископския дворец (отвън), улица „Лоретанска”, църквата “Св. Богородица от Лорета”, Храдчани, стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, катедралата „Свети Вит“, Мала страна, Карловия мост, Старе место, Нове место - Вацлавския площад. Свободен следобед. Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава с вечеря (цената, която е около 18 евро, не е включена в пакетата цена на екскурзията и се заплаща на място). Вечеря. Нощувка.

4-ти ден - Прага (Карлови Вари и пивоварната в Пилзен) ~ 210 км.
Закуска. Свободен ден в Прага или туристическа програма по желание целодневна екскурзия до Карлови Вари и пивоварната в Пилзен с доплащане 38 лв за възрастни и 28 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Екскурзията включва: разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”, посещение на пивоварния завод Пилзен (по време на двучасовото посещение ще се запознаете с историята на най-голямата и модерна пивоварна в Чехия, ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство, да дегустирате бира, таксата за вход се заплаща отделно на място – около 160 чешки крони, съветваме ви да си предвидите връхна дреха, защото в подземията температурата достига до 8ºС.). Вечерта - завръщане в Прага. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден - Прага (замъкът Хлубока и градчето Чески Крумлов) ~ 180 км.
Закуска. Свободен ден в Прага или туристическа програма по желание целодневна екскурзия до замъка Хлубока и градчето Чески Крумлов с доплащане 38 лв за възрастни и 28 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Екскурзията включва: разглеждане на замъка Хлубока (входната такса се заплаща отделно на място – около 160 чешки крони), един от най-красивите замъци в Чехия (първият замък, построен на това място, е от XIII век, в готически стил, престроен е в бароков замък по заповед на Адам Франц фон Шварценберг в началото на XVIII век, за да добие настоящия си вид през 19 век, когато Йохан Адолф II фон Шварценберг нарежда реконструкцията на замъка в романтичния стил на замъка Уиндзор);разглеждане на Чески Крумлов – живописно градче в южнобохемския край на Чехия, разположено на р. Вълтава, известно с типичната си архитектура и със замъка си. (Сградитеса в средновековен, ренесансов и бароков стил, а също и в стил рококо. Старият град е в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО). Вечерта завръщане в Прага. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден - Прага (Дрезден) ~ 150 км.
Закуска. Свободен ден в Прага или туристическа програма по желание целодневна екскурзия до Дрезден с доплащане 38 лв за възрастни и 28 лв за деца под 18г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод. Екскурзията включва: Разглеждане на града – Цвингера, Земпер-опер, Катедралата, Фрауенкирхе, Замъка (по време на обиколката всички обекти се гледат отвън). Свободно време с възможност за самостоятелно посещение на Дрезденската галерия, една от най-богатите картинни галерии в света, съхраняваща картини на Рафаело,Тициан, Рубенс, Рембранд, Ван Дайк, Дюрер, Мурийо, Пусен и др (входната такса се заплаща отделно на място – около 12 евро). Вечерта - завръщане в Прага. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден -Прага - Братислава - Будапеща ~ 530 км.
Закуска. Отпътуване за Будапеща. По пътя - разглеждане на Братислава. Двучасов престой в града с пешеходна разходка: Старо место, Катедралата (отвън). Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден - транзитно пътуване
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.
ДАТИ И ЦЕНИ:
Дата Възрастен в двойна стая / тройна стая Възрастен в единична стая Дете до 18 год. в стая с 2-ма възрастни Дете до 18 год. в стая с 1 възрастен
17.06.2017 – 24.06.2017 599 лева 784 лева 519 лева 549 лева
15.07.2017 – 22.07.2017 599 лева 784 лева 519 лева 549 лева
12.08.2017 – 19.08.2017 599 лева 784 лева 519 лева 549 лева
28.10.2017 – 04.11.2017 599 лева 784 лева 519 лева 549 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с луксозен автобус
 • 5 нощувки със закуски и вечери в Прага, в хотел 3 звезди периферно разположен
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Будапеща, в хотел 3 звезди периферно разположен
 • Обиколка на Прага с екскурзовод на български
 • Обиколка на Будапеща с екскурзовод на български
 • Водач на групата от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро - 16 лева на човек (заплаща се предварително от България)
 • Напиткки по време на вечерите
 • Екскурзия до Карлови Вари и Пилзен - 38 лв.
 • Екскурзия до Карлови Вари и Пилзен за деца до 18 г. - 8 лв.
 • Екскурзия до замъка Хлубока и Чески Крумлов - 38 лв.
 • Екскурзия до замъка Хлубока и Чески Крумлов за деца до 18 г. - 28 лв.
 • Екскурзия до Дрезден - 38 лв.
 • Екскурзия до Дрезден за деца до 18 г. - 28 лв.
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 287 лв.

ОТСТЪПКИ:
 • отстъпка от 3% от пакетната цена на възрастен при записване до 61 дни преди отпътуване

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока
 • При тази екскурзия няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички участници могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:
 • депозит от 30% при записване
 • доплащане - до 15 дни преди отпътуване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валидна лична карта или международен паспорт.
 • За лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите им, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Местата в автобуса се заемат по реда на записването. За записан се счита клиент, който е платил капаро и е подписал договор. Всеки пътуващ избира своето място сред свободните места в момента на неговото качване в автобуса и заема това място по време на цялата екскурзия.
 • Туристите могат да носят следния багаж: 1 брой багаж с тегло до 25 кг в багажника на автобуса и до 5 кг ръчен багаж в салона. В автобуса не се пуши и е забранено да се храните.
 • Почивки по време на пътуването се правят през 3 – 4 часа на удобни места.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 25 човека; Срок за уведомление при недостигнат мин. брой - до 10 дни преди началната дата на екскурзията
 • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
 • Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващи и негови близки, материални щети в жилището в резултат на кражда, пожар или природни бедствия, стачки в транспорта. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като имат значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 1,5% и 7% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
или се обади на телефон 0892 208 251
Етикети: