Великден в Рим - екскурзия със самолет за 6 дни

Великден в Рим със самолет за 6 дни
1398 лв.
или се обади на телефон 0892 208 251
Маршрут:  София - Рим - София

Продължителност:  6 дни / 5 нощувки

Транспорт:  Самолет

Програма
Самолетната екскурзия до Рим за Великден 2017 е 6-дневна и включва 5 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Рим и богата екскурзоводска програма на български, трансфери. Лети се с „България Ер” или „Алиталия”.

1-ви ден
Отпътуване от аерогара София. Пристигане в Рим. Трансфер. Екскурзоводска програма “Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Настаняване в хотела. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Eкскурзоводска програма „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана „Треви“, пл. “Испания”. Следобед - по желание факултативна пограма “Цветовете и ароматите на Рим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала „Трастевере“ - римския Монмартър (с доплащане 40 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Свободен ден. По желание – разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватиканските музеи с доплащане 85 лв. за възрастни и 69 лв. за младежи до 18 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника. Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Свободен ден. По жeлание – факултативна полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Рим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи” (с доплащане 35 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе” (10 евро), където се намира гробът на Св. Кирил. Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.

5-ти ден
Закуска. Свободен ден. Нощувка.

6-ти ден
Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището. Отпътуване за София.
ДАТИ И ЦЕНИ:
Хотел A B C D E F G H
14.04 - 19.04 1209 лева 1289 лева 1296 лева 1345 лева 1445 лева 1335 лева 1545 лева 1729 лева
Допл. за инд. стая 156 лева 264 лева 303 лева 176 лева 352 лева 293 лева 293 лева 479 лева
Нам. за 3-ти възр. 20 лева 0 лева 29 лева 49 лева 49 лева 0 лева 78 лева 49 лева
Нам. за дете до 11 г.+2 възр. 150 лева 150 лева 150 лева 150 лева 150 лева 190 лева 190 лева 190 лева
Нам. за дете до 11 г.+1 възр. 100 лева 100 лева 100 лева 100 лева 100 лева 100 лева 100 лева 100 лева

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет;
 • Летищни такси;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Съответния брой нощувки + закуски в избрания хотел;
 • Екскурзоводски услуги.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
 • Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 евро на човек);
 • Градска такса в размер на 4-6 евро на човек на ден;
 • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
 • Пешеходна обиколка “Цветовете и ароматите на Рим” - 40 лева
 • Разглеждане на Ватикана и Ватикански музеи - 85 лева за възрастен и 69 лева за деца до 18 год.
 • Полудневна пешеходна обиколка на три забележителни базилики в Рим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи”- 35 лева
 • Билети за римската опера (при заявка).

ВАЖНО:
 • При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в тази оферта.

ХОТЕЛИ:
 • Категория A: Fiamma*** - Хотелът е разположен непосредствено до Термите на Диоклециан, в центъра на града. Има връзка с всички видове градски транспорт, разполага с широко фоайе, ресторант за закуска. Всички стаи разполагат с: напълно оборудвана баня/WC, сешоар, директен телефон, SAT TV, климатик.

 • Категория B: Lazio***, Siracusa*** или подобен;
Хотел “Лацио” се намира в историческия център на Рим, в близост до площад Република и термите на Диоклециан. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, телевизия, минибар, напълно оборудвана баня/WC.

Хотел Сиракуза е разположен при пл. Чинкуеченто, в центъра на града. Идеална възможност за връзка с всички видове градски транспорт. 142 стаи; всяка разполага с баня/WC, директен телефон, минибар, TV.

 • Категория C: Rimini*** - Хотел “Римини” се намира в историческия център на Рим, в близост до площад Република и термите на Диоклециан. Всички стаи са звукоизолирани и разполагат с: климатик, директен телефон, сейф, минибар, сателитна телевизия, напълно оборудвана баня/WC, сешуар.

 • Категория D: Kennedy*** - Хотел “Кенеди” се намира в историческия център на Рим, до Базиликата Санта Мария Маджоре, в близост до Операта и термите на Диоклециан. Звукоизолираните стаи разполагат с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, напълно оборудвана баня/WC.

 • Категория E: Madison*** - Хотел “Мадисън” се намира в историческия център на Рим, в близост до площад Република и термите на Диоклециан. Реновиран през 1992 г. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, радио, сейф, минибар, напълно оборудвана баня/WC, сешоар.

 • Категория F: Luce****, Noto****
Хотел Luce е разположен между пл. Индипенденца и на 200 м. от гара Термини, в центъра на града. Има идеална възможност за връзка с всички видове градски транспорт. 66 стаи; всяка разполага с: баня/WC, директен телефон, TV, климатик, минибар

Хотел Noto е разположен до Термите на Диоклециан, в центъра на града. Има връзка с всички видове градски транспорт, обширно фоайе, 2 ресторанта за закуска. 60 стаи; всяка разполага с баня/WC, директен телефон, TV, климатик.

 • Категория G: Best Western Villafranca****, Palladium Palace****
Хотел Best Western Villafranca се намира само на няколко метра от метростанция Castro Pretori и е съвсем близо до гара Termini. Хотелът се намира близо както до туристическата част на града, така и до шопинг и бизнес зоната. Стаите разполагат с безжичен интернет, телефизор, сейф, климатик, телефон, баня и тоалетна.

Хотел Palladium Palace е разположен в централната част, на 400м от гара Термини и на 100 метра от базиликата "Санта Мария Маджоре". Разполага с 81 богато обзаведени стаи, всяка от които е оборудвана с телефон, сателитна телевизия, интернет връзка, радио, минибар, сейф и климатик

 • Категория H: Best Western Plus Universo****, Western Royal Santina****
Хотел Best Western Plus Universo е от веригата Best Western и се намира в историческия център на Рим, близо до Операта, площада на Републиката и недалеч от пл. Венеция и Виа Венето. Стаите са звукоизолирани, разполагат с климатик, сателитна телевизия, минибар, сейф, напълно оборудвана баня/WC.

Хотел “Роял Сантина” се намира в историческия център на Рим, близо до площада на Републиката и Термите на Диоклециан. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, радио, сейф, минибар, напълно оборудвана баня/WC, сешоар

ОТСТЪПКИ:
 • отстъпка от 3% от пакетната цена на възрастен при записване до 61 дни преди отпътуване

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:
 • депозит от 50% при записване
 • доплащане - до 15 дни преди отпътуване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валидна лична карта или международен паспорт.
 • За лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите им, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмите в сравнение с описаните в настоящата оферта, тъй като при всяка конкретна екскурзия програмата се съобразява с празничните и почивни дни, почивните дни на музеите, факултативните екскурзии, поръчани от групата, продължителността на светлата част на деня и други важни подробности. Два дни преди отпътуването си, туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма, както и много други необходими за пътуването им пояснения. Тази програма включва всички упоменати в настоящата оферта мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 6 човека; Срок за уведомление при недостигнат мин. брой - до 10 дни преди началната дата на екскурзията
 • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
 • Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващи и негови близки, материални щети в жилището в резултат на кражда, пожар или природни бедствия, стачки в транспорта. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като имат значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 1,5% и 7% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
или се обади на телефон 0892 208 251
Етикети: