Великден на остров Корфу - автобусна програма за 4 дни

Великден на остров Корфу с автобус от София и Пловдив
515 лв.
или се обади на телефон 0892 208 251
Маршрут:  Пловдив - София - Дупница - Благоевград - Игуменица - остров Корфу - дворецът Ахилеон - Канони - Палеокастрица

Продължителност:  5 дни / 4 нощувки

Транспорт:  Автобус

Програма
Автобусната Великденска екскурзия до Корфу е 5-дневна и включва включва 4 нощувки със закуски, 2 вечери, лека великденска вечеря след полунощ на третия ден от програмата, както и празничен Великденски обяд в хотела на четвъртия ден и разглеждане с екскурзовод забележителностите на остров Корфу. Настаняването е в хотел 2 или 3 звезди.

1-ви ден, 09.04.2015 - Пловдив - София - Дупница - Благоевград - Игуменица - остров Корфу
04.00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят/ 07.00 ч. – отпътуване от София – Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06.30 ч.; 08.00 ч. – спирка в Дупница за клиентите, които биха желали да се качат оттам; 08.30 ч. – спирка в Благоевград за клиентите, които биха желали да се качат оттам. Около 17.00 ч. - пристигане в Игуменица. Пътуване (около час и половина) с ферибот до Керкира – столицата на острова. Вечерта - пристигане на острова. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден, 10.04.2015 - град Керкира - дворецът Ахилеон - Канони
Закуска. Разглеждане на Керкира: площад „Еспланада”, галерията с арките Листон, двореца „Св. Св. Михаил и Георги”, църквата „Св. Спиридон”, католическата катедрала, Старата крепост (отвън); посещение на двореца Ахилион, разположен на 12 км южно от града, любима резиденция на австрийската императрица Елизабет, легендарната Сиси. Разходка до Канони с прекрасна панорама към манастира „Панагетис Влахеренас” и Мишия остров. Свободно време в Керкира. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден, 11.04.2015 - Великденски тържества в Керкира - екскурзия до Палеокастрица
Закуска. Преди обяд ще се присъединим към тържествата по случай Великден в столицата Керкира. Тук има уникална традиция на хвърляне на пълни с вода глинени съдове през прозорците на домовете за прогонване на старото и лошото, и за посрещане на пролетта с надежда за нова плодородна година. Следобед полудневна екскурзия за разглеждане природните красоти на острова - посещение на един от най-привлекателните курортни центрове - Палеокастрица, приютяващ прекрасни заливчета с най-очарователните плажове на острова. Разглеждане на близкия средновековен манастир „Св. Богородица”. Вечерта ще посрещнем Великден на площад „Еспланада” в столицата Керкира с празнична литургия и фойерверки. Връщане в хотела след полунощ. Лека вечеря с яйца, козунак и традиционната супа „магерица” с агнешки дреболии. Нощувка.

4-ти ден, 12.04.2015 - Великден
Закуска. Свободен ден. Празничен Великденски обяд в хотела, който започва около 11:00 ч. и приключва привечер, с традиционното агнешко на шиш, както и други специалитети, музика на живо и фолклорна програма. Нощувка.

5-ти ден, 13.04.2015 - транзитно пътуване
Закуска. Отпътуване от Корфу с ферибот (около час и половина). Късно вечерта - пристигане в България.
ЦЕНИ:
 • Възрастен в двойна / тройна стая - 515 лв.
 • Цена за деца до 18 г. в стая с 2-ма възр. - 449 лв.
 • Цена за деца до 18 г. в стая с 1 възр. - 460 лв.
 • Доплащане за индивидуална стая - 160 лв.
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 195 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с луксозен автобус
 • Съответния брой нощувки със закуски и вечери
 • Водач на групата от България
 • Екскурзоводско обслужване
 • Великденска вечеря след полунощ на третия ден от програмата, както и Великденски обяд в хотела на четвъртия ден
 • екскурзия до Палеокастрица

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)
 • Такси за вход в музеи
 • Билети за корабчета, градски транспорт и пр.

ОТСТЪПКИ:
 • отстъпка от 3% от пакетната цена на възрастен при записване до 61 дни преди отпътуване

ЗАБЕЛЕЖКА:
 • Настаняването в хотелите на остров Корфу не включва ползването на климатик. Това се заплаща по желание на клиентите, на място - на рецепцията на съответния хотел и струва около 5-6 евро на стая на ден.
или се обади на телефон 0892 208 251
Етикети: