Оферти за Литва

Екскурзия до Литва, Латвия и Естония
2399 лв.
или се обади на телефон 0892 208 251
Маршрут:  София – Вилнюс -Тракай - Вилнюс -Каунас – Клайпеда - Рундалски дворец и парк – Рига - Сигулда – Цесис – Талин - София

Продължителност:  8 дни / 7 нощувки

Транспорт:  Самолет

Дати:  02.06.2019 г.
Програма

Цени
BB -Стандартна цена
Дата База Възрастен в двойна стая Единична стая
02.06.2019 BB 2599 лв. 2969 лв.


1-ви ден 02.06.2019 София - Вилнюс
Полет от София с Austrian Airlines в 07:05 през Виена. Кацане във Вилнюс в 12:40ч, посрещане и трансфер до хотел Old Town Trio 3* или подобен. Настаняване, свободно време и нощувка.

2-ри ден 03.06.2019 Вилнюс - Тракай - Вилнюс
Закуска. Пешеходна разходка из Стария град - най-големия архитектурен комплекс на Източна Европа, включен в списъка на ЮНЕСКО. Екскурзията започва от Катедралния площад, любимо място за среща на жителите на града, до паметника на Гедиминас. Ще видите уникалната готическа катедрала „Св. Ана и Бернардинци”, еврейския квартал, най-старата християнска църква в страната – православната „Пятницка църква”, в която Петър I покръстил прадядото на Пушкин.
Ще пресечете площада пред Кметството и ще стигнете до „Портите на Зората” на крепостната стена, където се съхранява чудотворната икона на Дева Мария.
След обяд в местен ресторант, екскурзия до древната столица на Литва - Тракай, разположена само на 30 км от Вилнюс. Основната атракция на града е известният замък Тракай, разположен на остров в средата на езерото Галве. Това е единственият островен замък в Източна Европа. Център на архитектурния ансамбъл на замъка е великолепен дворец. Сега в него има музейна експозиция, която обхваща периода от древността до средата на 20 век. След връщане във Вилнюс посещение на най-красивата катедрала в града "Петър и Павел", която е в стил барок и е украсена с 2000 статуи. Свободно време и нощувка.

3-ти ден 04.06.2019 Вилнюс - Каунас - Клайпеда (около 300 км)
Закуска. Продължаваме към средновековния град Каунас, който се намира в Централна Литва и е втори по големина в страната. Разположен е на устието на река Нерис към река Неман. Историците предполагат, че първото селище на това място е възникнало около 3в., но исторически данни има едва от 13-ти век. Каунас е не само град със стари традиции, но и голям бизнес център. В града има няколко университета и това е причината да има много млади хора.
Туристическа пешеходна обиколка на Каунас, включваща замъка Каунас от 13 в, строен с цел да издържи обсадите на рицарите кръстоносци, Кметският площад с бароковата сграда на Кметството и запазените от 16-ти и 17-ти век къщи на богатите търговци, величествената ренесансова Катедрала от 17 в., къщата Перкунус - една от най-оригиналните сгради в стил късна готика в Литва, ортодоксалната Църква “Александър Невски” и Църквата “Витаутас” – най-старата тухлена сграда в града, Църквата “Св. Георги”, строена по случай обявяване на независимостта на Литва. След пешеходната разходка из стария град ще посетим музея на гениалния литовски художник Чурленис и единствения в света музей на Дяволите. Обяд в местен ресторант.
Продължаваме към крайбрежния град Клайпеда, който крие чара на старо пристанище в комбинация с модерен джаз град. На трето място по големина, с най-голямото пристанище на Литва. Градът е основан от тевтонците през 1252 г. с изграждането на замъка Мемелбург (Мемел) и принадлежал на рицарите на Тевтонския орден до 1525 г. През следващите столетия принадлежи на Германия до 1923г., което силно повлияло архитектурния облик на града, наричан още „Балтийската перла“. Градът значително е пострадал през Втората световна война, но въпреки това в него са се запазили множество старинни сгради и руини на замъци. Окончателно Мемел е преименуван на Клайпеда през 1947г. Туристическа пешеходна обиколка на Стария град на Клайпеда, включваща стария театър и театралния площад Симон Даш, старата поща, крайбрежието на река Дане, тесни улички, стари хамбари, стари къщи в стил фахверк. (Първите сгради в стил фахверк са се появили повече от шестстотин години назад в Германия. По-късно започнали да се строят в Швейцария, Франция, Холандия и други страни на Запад. Фахвер на немски език означава панел или рамка. Настаняване в хотел Amberton Klaipeda 4* или подобен. Нощувка.

4-ти ден 05.06.2019 Клайпеда - Рундалски дворец и парк - Рига (340 км)
Закуска. Отпътуване за Рига. По пътя спирка за обяд и посещение на двореца Рундал - един от забележителните паметници на барока и рококо в Латвия, шедьовър на известния италиански архитект Растрели. Дворецът е построен за херцога на Курландия - Бирона, известен в руската история като фаворит на Анна Йоановна. Тук можете да посетите Златната и Бялата зала, голямата картинна галерия и много други реликви от семейството на херцозите на Курландия. Пристигане в Рига. Настаняване в City hotel Teater 4* или подобен. Нощувка

5-ти ден 06.06.2019 Рига
След закуска пешеходна обиколка на Стария град на Рига. Това е една възможност да видите един от най-красивите градове в Европа, който е с хилядолетна история и с архитектурни паметници, признати от ЮНЕСКО за шедьовър на човешкото творчество. По време на обиколката ще посетите най-голямата в Прибалтика катедрала, средновековната крепост, архитектурния ансамбъл «Тримата братя», Шведската порта, Барутната кула и др. Посещение на концерт с музика за орган в прочутата Домска катедрала. Обяд в местен ресторант. Свободно време. Вечерта по желание (заплаща се допълнително) вечеря с фолклорна програма в ресторанта в Стария град.

6-ти ден 07.06.2019 Рига - Сигулда - Цесис - Талин (395 км)
След закуска отпътуване към град Сигулда, разположен в Национален парк Гауя. Наричан е „латвийската Швейцария” заради множеството къщички, наподобяващи типично швейцарско алпийско градче. Местните екскурзоводи ще ви разкажат легенда за Турайдската роза. Но това не е легенда, а истинска мрачна история, която е интересна и заплетена и е свързана с намиращата се на около 1 км пещера на Гутман (включено посещение). Свободно време за обяд.
Продължаваме към град Цесис – малък средновековен град, известен с летните си фестивали, разположен от двете страни на река Гауя. Със своя средновековен замък на Ордена на Меченосците (включено посещение), павирани улички, зелени хълмове и красиво оформени градини, Цесис е едно от най-чаровните градчета в цяла Латвия.
Продължаваме към естонската столица Талин. Настаняване и нощувка в хотел St. Olav 4* или подобен.

7-ми ден 08.06.2019 Талин
След закуска пешеходна обиколка в средновековния Стар град на Талин, напомнящ на приказките на Андерсен. Ще се запознаете с Горния и Долния град, ще видите най-голямата православна църква на Естония – катедрала „Александър Невски". Ще направите разходка по необичайни улички, ще видите кметството и кулата „Дебелата Маргарита”.
Обяд в местен ресторант. Свободно време и нощувка.

8-ми ден 09.06.2019 Талин - София
Закуска. Трансфер до летището и отпътуване в 14:00ч. за София през Франкфурт. Кацане на летище София в 22:10ч.

Цената включва:
 • Самолетен билет София – Вилнюс - Талин – София с полет на Austrian Airlines и Lufthansa с включен салонен багаж 8кг. + чекиран багаж до 23кг.;
 • Летищни такси 380 лв към 30.10.18 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
 • Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
 • 7 нощувки с включена закуски на блок маса в хотели 3*/4* – стаи категория Стандарт;
 • 5 обяда;
 • Панорамни обиколки на Вилнюс, Рига, Талин, Тракай, Каунас, Клайпеда, Цесис;
 • Посещение на Тракайски замък, Рундалски дворец; музей Чурленис, музей на дяволите, на Домский събор заедно с концерт на орган, пещера Гутман, замъка в Цесис
 • Входни такси за всички посещавани обекти;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Водач и преводач по време на пътуването;
 • Медицинска с застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове.

Цената не включва:
 • Доплащане за единична стая - 370 лв;
 • Вечеря с фолклорна програма в ресторанта в Стария град– 30 евро на човек (плащане на място);
 • Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лв на човек;
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – заплаща се по желание;
 • Разходи за лични нужди.

Забележка:
 • Необходим минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията 15/20 туристи (При група от 15-19 туриста екскурзията се провежда с доплащане по 100 лв от турист).
 • В случай, че този брой не бъде набран най – късно 30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.
 • За посещение на Латвия, Литва и Естония не се изисква виза и няма задължителни ваксини;
 • Възможно е през 2019г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването;
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

Условия за записване:
 • Копие от задграничен паспорт / лична карта, валидна минимум 6 месеца след края на пътуването;
 • Попълнен договор и депозит 600 лв на човек;
 • За деца под 18г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;
 • Доплащането 30-35 дни преди дата на тръгването.

Анулационни условия:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
 • При анулация до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;
 • При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуване се удържа размера на депозита;
 • При анулация от 44 до 30 дни преди дата на пътуване – 50 % от общата стойност на пътуването;
 • При анулация направена при по-малко от 30 дни до началото на пътуването – неустойка 100% от общата цена.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразен със спецификата на дестинацията и издаване на самолетни билети, но не по-късно от 30 дни преди началото на пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.
 • Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Допълнителна информация:
 • Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача.
 • Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001805/20.12.2018 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

Хотели по програмата
Вилнюс, Литва
2599 лв.