Оферти за Аржентина

Аржентина и Бразилия - Буенос Айрес - Водопадите Игуасу - Рио де Жанейро
4987 лв.
или се обади на телефон 0892 208 251
Маршрут:  София - Рим - Буенос Айрес - Игуасу - Рио де Жанейро - Рим - София

Продължителност:  12 дни / 9 нощувки

Транспорт:  Самолет

Програма
1-ви ден 08.03.19 (Петък) – София – Рим – Рио де Жанейро
Полет от летище София до Буенос Айрес с АК “Al Italia” в 19:05ч. Каца в Рим в 20:00ч. Излита за Рио де Жанейро в 21:45ч. Каца в Рио де Жанейро в 06:00ч. на 09.03.

2-ри ден 09.03.19 (Събота) – Рио де Жанейро
Посрещане от представители на партниращата агенция. Добре дошли в може би най-известния южноамерикански град – Рио де Жанейро! Полудневна туристическа обиколка на Рио де Жанейро с местен екскурзовод, с посещение на другата основна забележителност в Рио – знаменитата скала Захарната глава (~ 4 часа, включена в пакетната цена).
По време на тура ще преминете през центъра на града, край църквата Канделария, исторически сгради, градския театър, националната галерия, Аркос да Лапа. Следва изкачване (на два етапа) с лифт до един от символите на града – Захарната глава (Sugar Loaf).Първата спирка на лифта е на височина 215 м, където ще имате възможност да направите панорамни снимки на залива Гуанабара и да видите моста, свързващ Рио де Жанейро и Нитерой, както и планината Корковадо. При втората спирка на лифта (395 м), при ясно време ще можете да видите плажовете на Копакабана и някои от плажовете на Нитерой, крепостта Санта Круз и да се насладите на спиращи дъха панорамни гледки към града. Настаняване в 4-звезден хотел на брега на Атлантическия океан HOTEL PESTANA RIO ATLANTICA 4* или подобен. Свободно време. Нощувка в Рио де Жанейро.
 • Възможност за посещение на Парада на шампионите – срещу допълнително заплащане
Това е едно невероятно изживяване, което се провежда всяка година по традиция. В Парада участват най-добрите 6 училища по самба. По време на този парад можете да се насладите на невероятния колорит, неописуемото усещане, което се създава от ритъма и извивките на самбата.

3-ти ден 10.03.19 (Неделя) – Рио де Жанейро
Закуска. Полудневен тур в космополитния град Рио де Жанейро с местен екскурзовод (~6 часа, включен в пакетната цена), до планината Корковадо, на чийто връх се намира един от най-известните монументи в света - статуята на Христос Спасителя, избрана през 2007 година за едно от 7-те съвременни чудеса на света! От всяко място в града, посетителите му могат да видят най-красивата картичка на Рио де Жанейро – знаменитата статуя на Исус Христос (открита през 1931 г.), разположена на хълма Корковадо, на 710 м над морското равнище. До статуята се стига със зъбчата железница, която минава през най-голямата градска гора в света, по склоновете на Корковадо. След това с панорамен асансьор, изграден в скалата - изкачване до панорамната площадка, разположена около статуята. Усещането от присъствието тук и гледката от това място не могат да бъдат описани с думи! След посещението на хълма Корковадо, обиколката продължава с панорамна обиколка на плажовете на Рио де Жанейро. Следва спирка при известния стадион Маракана - един от най-големите стадиони в света, където се проведе финала на 20-тото Световно първенство по футбол 2014, чийто домакин беше Бразилия. Фото пауза отвън и възможност за разглеждане на стадиона - за тези, които желаят (входната такса не е включена ~ 24 BR).
Свободно време.
Нощувка в Рио де Жанейро.
 • Вечерта - по желание, Rio by night – вечеря в типичен ресторант + Платаформа шоу (срещу доп. заплащане).

4-ти ден 11.03.19 (Понеделник) – Рио де Жанейро
Закуска. Свободен ден в „Града на чудесата”. Можете да се отдадете на разходки или да се насладите на слънчеви бани в един от най-известните плажове в света – Копакабана, да се разходите по Ипанема, да опитате блюда от бразилската кухня в някои от многобройните местни ресторанти или да разпуснете с кайпириня в един от клубовете на Рио, под звуците на Боса нова - бразилски музикален жанр, съчетаващ самба и джаз.
 • Възможност за полудневна екскурзия във фавелите на Рио (срещу доп. заплащане)
Нощувка в Рио де Жанейро.

5-ти ден 12.03.19 (Вторник) – Рио де Жанейро
Закуска. Свободен ден в „Града на чудесата”. Можете да се отдадете на разходки или да се насладите на слънчеви бани в един от най-известните плажове в света – Копакабана, да се разходите по Ипанема, да опитате блюда от бразилската кухня в някои от многобройните местни ресторанти или да разпуснете с кайпириня в един от клубовете на Рио, под звуците на Боса нова - бразилски музикален жанр, съчетаващ самба и джаз.
 • Възможност за целодневна екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс (срещу доп. заплащане)
Нощувка в Рио де Жанейро.

6-ти ден 13.03.19 (Сряда) – Рио де Жанйеро - Игуасу
Закуска. Трансфер до летището за вътрешен полет до Игуасу в 08:20 часа. Посрещане от агенцията партньор.
Полудневен тур с местен екскурзовод на водопадите Игуасу от бразилска страна. Отново ще имате възможност да се насладите на „Голямата вода”, както звучи в превод думата с индиански произход Игуасу. Посещение на Птичия парк. Разположен до Националния парк Игуасу, това е най-големият парк за птици в Латинска Америка - забележително място, обитавано от над 1000 птици от около 150 вида от всички краища на Бразилия и различни части на света. Подгответе се за вълнуващо преживяване от контакта с птиците на това привлекателно място, където редките видове с екзотични цветове превръщат срещата с тях във фантастично шоу. Трансфер и настаняване в хотел Saint George 4*, Master rooms. Нощувка в Пуерто Игуасу.

7-ми ден 14.03.19 (Четвъртък) – Игуасу
Закуска. Целодневен тур на водопадите Игуасу от Аржентинска страна. Ще станете свидетели на невероятен природен спектакъл! ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ са сред най-мащабните природни феномени. Намират се на границата между Аржентина (80%) и Бразилия (20 %). Образувани са преди 120 милиона години и са най-големите водопади в света! Неслучайно, през 2011 година, са избрани сред 28 финалисти за едно от новите 7 чудеса на природата!!! Игуасу представлява съвкупност от около 275 водопада, създадени от реките Игуасу и Парана непосредствено до устието ѝ. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра. Средното количество вода от реката, което връхлита от водопадите, е около 1500 м3 в секунда, като през различните годишни сезони варира между 500 и 6500 м3 в секунда. Разположени са под формата на подкова с дължина 2700 м. Най-впечатляващ от тях е водопадът „Дяволското гърло“. Водопадите са само част от национален парк Игуасу, който е най-големият субтропичен резерват в света и един от най-посещаваните туристически обекти в Южна Америка – близо 1 милион посетители годишно.
 • По желание - “Nautical adventure” – мокро приключение с лодка под водопадите (заплаща се допълнително).
Фото пауза на границата на 3 държави – Аржентина, Бразилия и Парагвай! Нощувка в Пуерто Игуасу.

8-ми ден 15.03.19 (Петък) – Игуасу – Буенос Айрес
Заксука. Свободно време за плаж и релакс край басейна. Трансфер до летище Игуасу за полет до Буенос Айрес в 16:35 ч. Каца в Аржентинската столица в 18:30 ч. Трансфер и настаняване в хотел Amerian Buenos Aires Park 4* или подобен, разположен в сърцето на града. Свободно време за почивка. Възможност за разходка до някои от най-значимите забележителности на Буенос Айрес, намиращи се на кратко пешеходно разстояние от хотела– театър Колон, кафе Тортони, Обелиска, Пласа де Майо. Наблизо се намира и търговския център Galerias Pacifico Shopping Center, център за развлечения Galeria Guemes, популярната търговска улица Флорида. Не пропускайте да изпиете чаша кафе в Café Tortoni, открито през 1858 г., средище на културния и политически елит, днес обявено за Национален исторически паметник на Аржентина. Разходете се до Colon Theatre – един от най-големите театри в света, известен със своята величествена сграда и безупречна акустика. Нощувка в Буенос Айрес.

9-ти ден 16.03.18 (Събота) - Буенос Айрес
Закуска. Туристическа обиколка с местен екскурзовод на града – (включена в пакетната цена). Посещение на историческия комплекс Пласа де Майо, със забележителните сгради – сградата на парламента, известна още като Розовата къща, Катедралата,красивата историческа сграда от 18 век - Кабилдо. Множество архитектурни образци от 19 век по един от емблематичните булеварди на града Авенида де Майо. Обиколката продължава на юг, към най-старите райони на града. Пристигане в квартал Ла Бока – най-големият типичен италиански район, където колония от артисти и художници, със своите великолепни произведения, правят града известен по цял свят. Разходка по колоритната пешеходна улица “Caminito” – родното място на тангото.
Следва спирка пред Естадио Алберто Х. Армандо - стадионът е по-известен с прозвището си „Ла Бомбонера” (разглежда се отвън), където в най-популярния спортен клуб на Аржентина - „Бока Хуниорс”, е тренирала и футболната легенда Диего Марадона.
Обиколката продължава на север, към Авеню 9 юли (най-широката улица в света), за да видите известния Обелиск – символът на града.
Обиколката продължава с посещение на елегантните северни райони на града, като квартал Риколета, където френското архитектурно влияние предизвиква възхищение, предлагайки оживена картина. Преминаване през Експозиционния център, Юридическия факултет и Националния музей за изящни изкуства. Пристигане в Палермо, изобилие от стари аристократични жилища с изглед към парка – 2500 акра парк, един от най-обичаните в града. Посещение на една от най-големите книжарници в Южна Америка и една от най-красивите в света – Еl Ateneo Grand Splendid. В тази красива сграда в Буенос Айрес през 1919 година е открит театър Teatro Gran Splendid. През 2000 година сградата е преустроена в книжарница, като е запазен изключителния интериор, сцената, ложите и пищните балкони с орнаментика, а местата за публиката са превърнати в рафтове за книги, с прекрасни зони.
Следва разходка с корабче по Тигре и делтата на река Парана – включена в цената.
Нощувка в Буенос Айрес.

10-ти ден 17.03.19 (Неделя) - Буенос Айрес
Закуска. Свободен ден за разходки в Буенос Айрес или възможност за допълнителна екскурзия, по желание:
 • Целодневна екскурзия Фиеста гауча шоу в традиционно ранчо в Аржентинската пампа – земя на гаучосите.
 • 20:30ч. - Вечеря + Танго шоу в “Cafe de los Angelitos”
Нощувка в Буенос Айрес.

11-ти ден 18.03.19 (Понеделник) – Буенос Айрес – София
Закуска. Свободно време. Трансфер до международното летище за полет с “Al Italia” до Рим в 13:55ч.

12-ти ден 19.03.19 (Вторник)
Пристигане в Рим в 06:50ч. Полет за София в 09:50ч. Каца на терминал 2 в 12:50 часа.

Цената включва:
 • Самолетен билет София–Рим- Рио де Жанейро / Буенос Айрес–Рим-София с вкл. летищни такси
 • Самолетен билет Рио де Жанейро– Игуасу с включени летищни такси
 • Самолетен билет Игуасу – Буенос Айрес с включени летищни такси
 • Всички описани в програмата трансфери и екскурзии, с комфортни автобуси
 • 4 нощувки със закуски в хотел Pestana Rio Atlantica 4* в Рио де Жанейро, плаж Копакабана или подобен
 • Полудневен сити тур в Рио до планината Корковадо и статуята на Христос - изкачване с железница, с включени билет и входни такси и посещение на стадиона Маракана (без включена входна такса)
 • Полудневна обиколка на Рио с посещение на хълма Захарната глава - изкачване с кабинков лифт
 • 2 нощувки със закуски в централно разположен хотел Saint George 4* в Пуерто Игуасу
 • Целодневен тур на водопадите Игуасу от аржентинска страна с включени входни такси
 • Полудневен тур на водопадите Игуасу от бразилска страна с включени входни такси
 • 3 нощувки със закуски в централно разположен хотел Amerian Buenos Aires Park 4*в Буенос Айрес или подобен
 • Целодневна туристическа обиколка на Буенос Айрес с местен екскурзовод
 • Разходка с корабче: Тигре и делтата на река Парана
 • Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс покритие 20 000 евро
 • Водач-преводач от Туроператора по време на цялото пътуване

Цената не включва:
 • Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание
 • Билет за Парада на шампионите - 268 евро
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” – допълнителна информация можете да получите в офисите ни
 • Лични разходи

Допълнителни екскурзии и мероприятия - Заявяват се и се заплащат в България!
Цените и часовете на допълнителните мероприятия са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение до месец преди датата на отпътуване.

Буенос Айрес
Разходка с корабче: Тигре и делтата на река Парана – ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА
Пътуване с автобус сред Libertador Avenue през елегантните северни покрайнини на департамент Vicente Lopez, Olivos, където се намира резиденцията на аржентинския президент; San Isidro, с неговата нео готическа катедрала и San Fernando, преди да продължите към Тигре. Този лабиринт от реки и канали в делтата на Тигре е любимо място за бягство през уикендите на местните жители повече от век. Със своите реки и многобройни зелени острови, осеяли пейзажа, Делта заема площ от 220 кв. км. Следва отпътуване от пристан Тигре, откъдето турът продължава по делтата на борда на типичен речен кораб през лабиринти от канали и потоци, острови, крайречни вили, викториански докове, английски градини и традиционни гребни клубове по делтата на река Парана. Намиращите се наблизо Lujan, Sarmiento, Tigre и San Antonio реки също са част от маршрута. След това корабчето се връща до пристанището, където ще Ви очаква автобус за обратен трансфер до хотела.

ТАНГО шоу с включени вечеря и напитки в “Cafe de los Angelitos”
Забележителен шоу спектакъл в родината на тангото, който се провежда в „Cafe de los Angelitos ”. Изискана шоу програма, изпълнена от професионални танцьори, музиканти, певци в красива театрална зала. Преди представлението се предлага вечеря с традиционни ястия от аржентинската кухня - по избор от меню и аржентинско вино. Вечерята започва в 21:00 ч. Шоуто започва в 22:00 ч. Трансфер до хотела около 00:00.
 • Цена: ~ 130 $.
 • Включва: частен трансфер, екскурзовод, вечеря с напитки и богата шоу програма. Прод: ~4 часа.

Екскурзия до Ранчо Санта Сузана в Аржентинската пампа."Фиеста Гауча" шоу с включен обяд и напитки.
Ще имате възможност да се запознаете с живота, бита и невероятните умения на гаучосите – аржентинските „каубои”. След закуска, отпътуване с автобус към Лос Кардалес, на ~ 80 км от Буенос Айрес, където се намира ранчото Санта Сузана. Посрещане с коктейл с напитка и „емпанадас” (традиционни хапки от месо в тесто) за добре дошли. Желаещите могат да се включат в традиционните мероприятия, провеждани в ранчото. На обяд – традиционно аржентинско барбекю – незабравим спектакъл от месо, печено на открит огън, наденички, печено пиле и разнообразие от салати, домашно приготвени сладкиши за десерт и типичния зелен чай „мате”. Докато се наслаждавате на десерта, ще наблюдавате фолклорно шоу с музика на живо, последвано от демонстрации на Гаучо умения, традиционни игри, конни надбягвания.
 • Цена: ~150 $ (регулярен тур, обслужване на английски и испански език)
 • Включва: трансфер с автобус, обслужване от местен екскурзовод, богат обяд, напитки, езда на коне, шоу програма. Обща продължителност: около 8 часа

Екскурзия до столицата на Уругвай – град Монтевидео. Пътуване с хидрофойл, около 2 часа и 15 мин
Рано сутринта, трансфер до пристанището, разположено в района Пуерто Мадеро, за отплаване към Монтевидео. Пристигане в Монтевидео. Екскурзията започва с посещение на монумента Граф Шпее, който се намира извън пристанището, след това продължава към Стария град, където се посещава Площада на свободата и паметника на националния герой. Турът продължава към Palacio Legislativo – една от най-красивите сгради в света със своите мраморни украшения. Време за снимки. Следва жилищният район El Prado, с неговите паметници и красиви градини.Посещение на Casa де Gobierno, Обелиска и парка Batlle у Ordeñoz, където ще оцените най-известната карета-паметник La Carreta, минавоне през Футболния стадион Estadio Centenario, където е проведено първото световно първенство по футбол през 1930 г. Жилищните райони Pocitos, Punta Carretas и Carrasco с техните великолепни частни жилища и завръщане по крайбрежието на реката и известното Rambla авеню с красиви плажове. Свободно време за снимки или просто да се насладите на атмосферата тук. Трансфер до пристанището, отплаване към Буенос Айрес. Трансфер до хотела. Целодневна екскурзия – тръгване от хотела в 06:00 ч. сутринта, връщане в хотела късно вечерта – около 22:00 часа. Обща продължителност около 15-16 часа.
Доп. информация – турът е изморителен!
Екскурзията се осъществява при минимум 10 записани туриста.
 • Цена: ~ 380 $ (частен тур).
 • Включва: трансфери от / до хотела, фериботни билети, целодневен тур в Монтевидео само с местен екскурзовод , на английски език.

Рио де Жанейро
Rio by Night- вечеря + Платаформа самба шоу
Вечеря в типичен бразилски ресторант. Платаформа шоу. Шоуто „Go Brazil 500 Years”, пресъздадено от група артисти от Платаформа шоу, разказва цялата бразилска история от нейните културни корени до днес, като представя всички ритми и характерни мелодии в забележителна хореография, а на финала – впечатляващи самба костюми и ритми. В края на шоуто, ще имате възможност да се снимате с участниците в шоуто, които минават през публиката в залата.
 • Цена: ~ 130 $.
 • Включва: частен трансфер, екскурзовод, вечеря (без напитки), пищен шоу спектакъл! Обща продължителност: около 5 часа

Тур из фавелите на Рио
Отпътуване от хотела към най-голямата фавела в Рио – Росина. Построена на стръмен хълм с изглед към Рио де Жанейро, тази фавела се намира на около един километър от най-близкия плаж. С население наброяващо около 70 000 човека (преброяване от 2010), Росина е най-гъсто населената фавела в Бразилия. В сравнение с други фавели в Рио, Росина има по-добре развита инфраструктура и тук има сгради като банки, медицински магазини, автобусни линии, кабелна телевизия, включително и на местно ниво – ТВ канал TV ROC (TV Rocinha). Ще имате възможността да видите и да научите повече за архитектурата, местните културни аспекти, начина на живот и всякакви подробности за живота във фавелите. Ще имате възможността да направите панорамни снимки към фавелата и Рио от панорамна тераса. Следва посещение на занаятчийския център в Росина. Турът продължава с преминаване през Estrada da Gávea, бивша състезателна писта на Формула 1. Посещение на едно от обществените училища "MORANGUINHOS" или "SACI SABE Tudo". Тези социални проекти са финансирани от Favela TOUR. Освен редовните занимания, училището учи местните деца на начални компютърни умения, курсове по английски, музика, капоейра, балет и др ... Тези проекти нямат абсолютно никаква финансова подкрепа от бразилското правителство. Завръщане в хотела през всички плажове на южните зони.
 • Цена: ~ 60 $ (регулярен тур).
 • Включва: регулярен трансфер, екскурзовод. Продължителност: около 3 часа

ANGRA DOS REIS– Целодневна екскурзия до лагуните на залива Ангра дос Рейс, с включен обяд
Рано сутринта - отпътуване с автобус към Зеленото крайбрежие. На ~150 км западно от Рио де Жанейро е разположен районът Ангра дос Рейс, който представя ландшафт на повече от 100 острова. Круиз (около 4 часа) с типична лодка сред някои от най-красивите острови, спирка на тропически остров - ще имате възможност да поплувате в изумрудените води и да направите слънчеви бани. Обяд на лодката. Отпътуване с автобус обратно към Рио и завръщане в хотела късно вечерта.
Продължителност: около 12 часа.
 • Цена: ~ 75 $ (регулярен тур, обслужване само на английски език).
 • Включва: регулярен трансфер с автобус, екскурзовод, разходка с лодка, обяд.

Национален парк ИГУАСУ
 • Nautical Adventure Tour – „Мокро приключение”с лодка по реката и под водопадите (аржентинска страна) ~ 40 $ (продължителност: около 20 минути)
 • Полет с хеликоптер над водопадите Игуасу (от бразилска страна) ~ 120 $ (около 15 минути) – заявява се и се заплаща само на място, в зависимост от метеорологичните условия.

Забележка:
 • Необходим минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 10
 • Срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване

Условия за записване и начин на плащане:
 • 2000 лв. депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване
 • Копие от международен паспорт
 • Доплащане до 20.01.2019г.

Необходими документи:
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването
 • За пътуването до Бразилия и Аржентина не се изискват визи и имунизации

Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист
 • от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
 • под 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет

Вид използвани транспортни средства по програмата:
 • Самолет
 • Автобус (Трансфери и допълнителни екскурзии)
 • Ферибот (При допълнителната екскурзия до Монтевидео)

Допълнителна информация:
 • Програмата на водопадите Игуасу се провежда съобразно часовете на вътрешните полети!
 • Обслужването от местните екскурзоводи е на английски език.
 • За пътуването до Бразилия и Аржентина не се изискват визи и имунизации.
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,70 лв. за щатски долар към 03.12.2018 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК-те!
 • ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
 • Пътуването НЕ подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
 • Туроператорът предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - около 2% от пакетната цена, за повече информация попитайте в офисите ни.
 • Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.
 • Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001805/20.12.2018 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

Хотели по програмата
Рио де Жанейро, Бразилия
0
Етикети: