Екскурзия до Южна Франция, Прованс и Севена Италия през септември

Септемврийски празници в Южна Франция, Прованс и Севена Италия без нощен преход
899 лв.
или се обади на телефон 0892 208 251
Маршрут:  София - Словения - Портофино - Санта Маргерита - Генуа - Антиб - Екс ан Прованс - Ним - Арл - Каркасон - Оранж - Шатоньоф дю пап - Авиньон - Марсилия - Милано

Продължителност:  9 дни / 8 нощувки

Транспорт:  Автобус

Програма
1-ви ден, София - Словения ~ 950 км
Отпътуване от София , стадион Васил Левски в 6.00 ч. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия. Вечерта пристигане в Словения. Настаняване в хотел. Нощувка в Словения.

2-ри ден, Словения - Портофино - Санта Маргерита - Генуа ~ 550 км
Закуска. Отпътуване за Генуа. Посещение на Портофино, малко италианско рибарско градче, туристически курорт, намиращ се в провинция Генуа на Италианската Ривиера. Градът е едно от най-красивите средиземноморски пристанища и вече много елитен скъп курорт. Посещение и на Санта Маргерита Лигуре, разположена на Riviera di Levante в Лигурия и също много престижен и прекрасен курорт. Разглеждане на Генуа, център на едноименната провинция Генуа в област Лигурия: площада Ферари (Piazza De Ferrari), на който се намират операта (teatro Carlo Felice - използва се за изпълнения на опера, балет, рецитали и оркестрални изпълнения) и двореца на дожите Palazzo Ducale - в момента е музей и се организират културни мероприятия и изложби. На този площад се намира и къщата, в която се предполага, че е роден Христофор Колумб. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Генуа.

3-ти ден, Генуа - Антиб - Екс ан Прованс - Арл ~ 450 км
Закуска. Отпътуване към Прованс. Разглеждане на Антиб: историческия център на града с криволичещи улички, малки красиви площади и занаятчийски работилници, най-голямото в Европа луксозно яхтено пристанище Vauban, музея на Пикасо в Антиб с една от най-големите колекции в света на произведения на твореца. По обяд отпътуване към Екс ан Прованс (Aix-en-Provence), древен град, през XV в. е седалище на графовете на Прованс и най-вече на Добрия крал Рьоне. Разглеждане на града, запазил и художественото си очарование от XIX в, родно място на Пол Сезан: бул. Кур Мирабо, Фонтана на деветте оръдия, Фонтана на минералната вода, Фонтана на добрия крал Рене, пл. Албертас, часовниковата кула, кметството, катедралата Св. Спасител. Свободно време. Вечерта настаняване в хотел. Нощувка в района на Екс-ан-Прованс/Арл.

4-ти ден, Екс ан Прованс / Арл - Ним - Арл ~ 200 км
Закуска. Туристическа обиколка на град Ним, една от перлите на Прованс: еспланадата Де Гол с фонтана Прадие, древноримските арени, пл. на Пазара, капелата на Йезуитите, Катедралата, пл. на зеленчуковия пазар, пл. на Часовника, “Квадратната къща” - най-запазения античен храм във Франция, парка с храма на Диана. Свободно време. По обяд отпътуване за Арл, значим град и пристанище от времето на древните римляни, важен религиозен център през Средновековието, днес привлекателен туристически град с великолепните си паметници от всички епохи. Разглеждане на древноримските арени, античния театър, църквата св. Трофим, кметството, площада на Форума, римския криптопортик, музейния комплекс посветен на Ван Гог, разположен в бившата болница, където великият художник е пребивавал и която е рисувал. Свободно време, възможност за посещение на музеи като етнографския музей на Прованс, Музеите на Античния Арл. Връщане в хотела. Нощувка в района на Екс-ан-Прованс/Арл.

5-ти ден, Арл - Каркасон - Ле Бо дьо Прованс - Арл ~ 470 км
Закуска. Отпътуване за Каркасон, разположен в историческата провинция Лангедок. Туристическа програма в Каркасон, най-известната крепост на еретиците през средновековието - катари и албигойци, наследници на богомилите, съвършеният град - крепост. Разглеждане на Ла Сите, доминиращ като същински приказен замък върху един хълм, защитен от две концентрични назъбени крепостни стени, живописно разчупени от 52 островърхи кули (бойни и наблюдателни), укрепени порти, спускащи се масивни решетки и подвижни мостове, Нарбонската порта, Замъка на графовете, базиликата Св. НазарНа връщане, разглеждане на историческото селище Ле Бо дьо Прованс (Les Beaux-de-Provence), считано за едно от най-красивите села на Франция с 370 жители, което приема милион и половина туристи годишно. Връщане в хотела. Нощувка в района на Екс-ан-Прованс/Арл.

6-ти ден, Арл - Оранж - Шатоньоф дю пап - Авиньон - Арл ~ 170 км
Закуска. Отпътуване към една от световно известните забележителности на Прованс - античния мост на река Гар Пон дьо Гар, напълно запазен елемент от римски аквадукт. Отпътуване за Оранж, град с великолепно съхранени паметници от римската епоха - Античния театър и Триумфалната арка от І в. пр.Хр. Отпътуване към Авиньон, по пътя кратка спирка в очарователното селце Шатоньоф дю пап, дало името на реномираната едноименна марка местно вино, известен винарски район в Южна Франция, негова емблема са останките от Двореца на папите на Авиньон, на които Шатоньоф дължи своя възход през Средновековието. Тук папа Йоан XII прави своятя льтна резиденция 1318 - 1333 г. Отпътуване за Авиньон. Разглеждане на Авиньон, града на папите с папския дворцов комплекс от XIV век (в него са работили именити творци, сред папската свита е бил и Петрарка) и прочутия мост, възпят в известна народна песен. Свободно време. Нощувка в района на Екс-ан-Прованс/Арл.

7-ми ден, Арл - Марсилия - остров Иф - Милано ~ 630 км
Закуска. Напускане на хотела. Ранно отпътуване към Марсилия. Разглеждане на Марсилия: старото пристанище, кметството, катедралата. Свободно време за разходка из стара Марсилия с туристическо влакче. По желание екскурзия до остров Иф - острова-затвор, където бил затворен Граф Монте Кристо ( с допълнително заплащане 30 евро за възрастен и 23 евро за лица до 26 г от ЕС - включва входен билет за замъка, трансфер с корабче около 40 мин. до острова и обратно, резервационна такса). Отпътуване към Милано. Нощувка в района на Милано.

8-ми ден, Милано - Словения ~ 430 км
Закуска. Разглеждане на Милано: замъка Сфорца, готическата катедрала, Галерията Виктор-Емануел II, оперния театър Ла Скала. Свободно време. Възможност за посещение на стенописа Тайната Вечеря от Леонардо да Винчи, за което е необходима предварителна заявка и заплащане в България, не по-късно от 30 дни преди датата на тръгване на екскурзията. Отпътуване за Словения. Нощувка в Словения.

9-ти ден, Словения - София ~ 950 км
Пристигане в София късно вечерта.
ДАТИ И ЦЕНИ:
Дати Възрастен в двойна стая Трети възрастен Единична стая Дете до 12 г, настанено с 2-ма възрастни
03.09.2016 899 лева 855 лева 1099 лева 795 лева

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с автобус по програмата
 • 8 нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди: 2 в Словения, 1 в района на Генуа, 4 в района на Арл и Екс ан Прованс и1 в района на Милано
 • Туристическа програма
 • Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Медицинска застраховка на ЗК Уника за 10 000 евро: 15 лв. до 65 г, 23 лв. до 70 г, 15 лв. до 75 г - за 5 000 евро, 15 лв. до 80 г - за 4 000 евро, за лица над 80 г е желателно да имат собствена застраховка или подлежат на преглед от специалист от ЗК Уника
 • Музейни такси: около 30 евро
 • Екскурзия до остров Иф: 30 евро за възрастен и 23 евро за лица до 26 г от ЕС - включва входен билет за замъка, трансфер с автобус до и от пристанището, трансфер с корабче около 40 мин. Общо за двете посоки до острова и обратно, резервационна такса. Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 230 лв.

ДОПЛАЩАНЕ ЗА ТРАНСПОРТ ОТ И ДО СЛЕДНИТЕ ГРАДОВЕ:
(при минимум 15 туриста)
 • Бургас - 55 лева; Сливен - 45 лева; Стара Загора - 35 лева; Пловдив - 25 лева; Пазарджик 20 лева
 • Варна - 60 лева; Девня - 55 лева; Шумен - 50 лева; Търговище - 45 лева; В.Търново - 40 лева; Ловеч - 35 лева; Ботевград - 30 лева)

ОТСТЪПКИ:
 • отстъпка от 6% от пакетната цена при записване до 90 дни преди отпътуване
 • отстъпка от 5% от пакетната цена при записване от 89 до 70 дни преди отпътуване
 • отстъпка от 4% от пакетната цена при записване от 69 до 60 дни преди отпътуване
 • отстъпка от 3% от пакетната цена при записване от 59 до 50 дни преди отпътуване
 • отстъпка от 2% от пакетната цена при записване от 49 до 30 дни преди отпътуване
 • за редовни клиенти - допълнителна отстъпка от 3% от пакетната цена
 • за клиенти, попълвали анкета - допълнителна отстъпка от 10 лева
 • за група над 6 туриста - допълнителна отстъпка от 3% от пакетната цена

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:
 • депозит от 30% при записване
 • доплащане - до 14 дни преди отпътуване

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 човека; Срок за уведомление при недостигнат мин. брой - до 7 дни преди началната дата на екскурзията
 • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
 • Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващи и негови близки, материални щети в жилището в резултат на кражда, пожар или природни бедствия, стачки в транспорта. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като имат значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 1,5% и 7% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
или се обади на телефон 0892 208 251
Етикети: