Екскурзия до Баварските замъци, Залцбург и Мюнхен през септември

Септемврийски празници в Баварските замъци, Залцбург и Мюнхен без нощен преход
569 лв.
или се обади на телефон 0892 208 251
Маршрут:  София - Любляна - Мюнхен - Баварски замъци: Линдерхоф, Хоеншвангау и Нойшванщайн - двореца Херенхимзее - Залцбург - Орловото гнездо на Хитлер

Продължителност:  6 дни / 5 нощувки

Транспорт:  Автобус

Програма
Автобусната екскурзия за Септемврийски празници до Баварските замъци, Залцбург и Мюнхен без нощен преход е 6-дневна и включва 5 нощувки със закуски в хотели 3 звезди: 2 в Словения, 2 в района на Мюнхен и 1 в района на Залцбург, разглеждане на Любляна, Мюнхен, Баварските замъци Линдерхоф, Нойшванщайн и Хоеншвангау, Залцбург и възможност за посещение на двореца Херенхимзее и “Орловото гнездо на Хитлер”.

1-ви ден - София - Словения
6:00 часа - отпътуване от София, стадион Васил Левски. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия. Вечерта пристигане в Словения. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Любляна.

2-ри ден - Любляна - Мюнхен
Закуска. Туристическа програма в Любляна: Старият град, кметството, тримостието, Драконовия мост, църквата Свети Николай. Отпътуване за Мюнхен, главен град на Бавария. Туристическа програма в Мюнхен: Стария град: Карлстор, Кметството, Фрауенкирхе, Кайетанеркирхе, Петерскирхе, Бюргерзаал, известната бирария Хофбройхаус. Нощувка в района на Мюнхен.

3-ти ден - Баварски замъци: Линдерхоф, Нойшванщайн, Хоеншвангау - Мюнхен
Закуска. Еднодневен тур в сърцето на Бавария: Посещение на двореца Линдерхоф, единствения цялостно завършен приживе от поредицата приказни замъци на Лудвиг II. Посещение на известните дворци на баварските херцози - Нойшванщайн: ”Приказния замък”, първия и най-известен дворец на баварския крал Лудвиг II, вдъхновен за направата му от Вагнер и неговите произведения „Лоенгрийн” и „Танхойзер”, и Хоеншвангау: замък от 12 в. на рицарите на Швангау, а по-късно на баварския крал Максимилиан II и неговия син Лудвиг II. От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 30 мин. ходене пеша, а до замъка Хьоеншвангау – 10 мин. Има възможност да се придвижите с файтони – цената в посока нагоре е 6 евро или със специален автобус – совалка, който в посока нагоре струва около 2 евро. При посещение на Нойшванщайн, трябва да имате предвид, че между първия и втория етаж на замъка има над 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Усилията Ви, обаче, ще бъдат възнаградени с възхитителни алпийски пейзажи, на фона на които силуетите на замъците Ви връщат в детството - ще се почувствате сякаш сте в приказка на Шарл Перо. Вечерта - връщане в Мюнхен. По желание посещение на типична германска бирария. Нощувка в района на Мюнхен.

4-ти ден - Херенинзел - Залцбург
Закуска. Отпътуване за Химзее, най-голямото езеро в Бавария. Разглеждане на двореца Херенхимзее, изграден отново от „Приказния крал” Лудвиг II като Новия Версай, намиращ се на остров Херенинзел в езерото Химзее (пътуване с корабче около 20 мин. в едната посока). Отпътуване за Залцбург, родния град на Моцарт и главен град на една от деветте области на Австрия Залцбургланд. Туристическа програма в Залцбург: Дом Залцбургската Катедрала, Крепостта Хоензалцбург, Катедралата Свети Петър и Францисканската катедрала, Университета, Моцартплац с паметника на Моцарт, Родната къща на великия композитор, Гетрайдегасе - най-красивата улица в Залцбург, Двореца Мирабел. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Залцбург.

5-ти ден - Берхтесгаден - “Орловото гнездо на Хитлер”
Закуска. Разглеждане на Берхтесгаден в Баварските Алпи и Оберзалцбург.
По желание и срещу допълнително заплащане от 68 лева на човек - посещение на „Орлово гнездо” - къща, построена от Адолф Хитлер. (Цената включва входен билет и резервациионна такса. Заявява се при записване за пътуване, заплаща се предварително от България. ) Пътуване със специализиран автобус по някогашния частен път на Хитлер, нагоре в планината през внушително ждрело, 30 мин. по отсечка 6.5 км, която извежда до асансьор, изкачващ посетителите на 124 м височина до Келщайнхаус (1834 м) и къщата резиденция на Хитлер за повече от 10 г.,където той пребивава по време на Втората Световна война.
ВАЖНО: при дата на отпътуване 03.05.2016 не е възможно посещение на "Орловото гнездо" и предлагаме с доплащане от 15 евро на човек - разходка с корабче по Кьонигзее до Свети Вартоломей - църква от XII в. на полуостров Хиршау на западната част на езерото Кьонигзее.
Отпътуване за Словения. Нощувка в Словения.

6-ти ден - транзитно пътуване
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
ДАТИ И ЦЕНИ:
Дата Възрастен в двойна стая Трети възрастен в стая Възрастен в единична стая Дете до 11.99 г, настанено в стая с 2-ма възрастни
01.09.2017 569 лева 529 лева 669 лева 455 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с автобус по програмата
 • 5 нощувки със закуски в хотели 3* (2 в Словения, 2 в района на Мюнхен и 1 в района на Залцбург)
 • Водач на групата от България
 • Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Медицинска застраховка със ЗК Уника с покритие 4000 евро - за туристи до 65 г. - 7 лв., до 70 г - 11 лв., до 75 г - 16 лв., до 79 г - 21лв., за лица над 80 г. е желателно да имат собствена застраховка или подлежат на преглед от специалист от ЗК Уника (заплаща се предварително от България)
 • Посещение на баварските дворци Линдерхоф, Нойшванщайн, Хоеншвангау - 82 лева за възрастен и 49 лева за деца и младежи до 18 г. Цената включва входни билети, аудиогид и резервациионна такса. Заявява се при записване за пътуване, заплаща се предварително от България.
 • Посещение на замъка Херенхимзее - 39 лева на човек. Цената включва билет за корабчето до Херенинзел, вход за двореца и резервационна такса. Заявява се при записване за пътуване, заплаща се предварително от България. Осъществява се при мин. 15 желаещи.
 • Посещение на “Орловото гнездо на Хитлер” - 68 лева на човек. Цената включва входен билет и резервациионна такса. Заявява се при записване за пътуване, заплаща се предварително от България. Осъществява се при мин. 15 желаещи.
 • Разходка с корабче и посещение на полуостров Хиршау и църквата Свети Вартоломей - 15 евро на човек (по желание, на място) - валидно само за дата на отпътуване 03.05.2016, когато "Орлово гнездо" няма да бъде отворено!
 • входни такси за забележителности, разходи от личен характер

ДОПЛАЩАНЕ ЗА ТРАНСПОРТ ОТ И ДО СЛЕДНИТЕ ГРАДОВЕ:
(при минимум 15 туриста)
 • Бургас - 60 лева; Сливен - 50 лева; Стара Загора - 40 лева; Пловдив - 35 лева; Пазарджик 30 лева
 • Варна - 65 лева; Девня - 60 лева; Шумен - 55 лева; Търговище - 50 лева; В.Търново - 45 лева; Ловеч - 40 лева; Ботевград - 35 лева)

ОТСТЪПКИ:
 • отстъпка от 10% от пакетната цена при записване до 31.01.2017
 • отстъпка от 6% от пакетната цена при записване до 90 дни преди отпътуване
 • отстъпка от 5% от пакетната цена при записване от 89 до 70 дни преди отпътуване
 • отстъпка от 4% от пакетната цена при записване от 69 до 60 дни преди отпътуване
 • отстъпка от 3% от пакетната цена при записване от 59 до 50 дни преди отпътуване
 • отстъпка от 2% от пакетната цена при записване от 49 до 30 дни преди отпътуване
 • за редовни клиенти - допълнителна отстъпка от 3% от пакетната цена
 • за клиенти, попълвали анкета - допълнителна отстъпка от 10 лева
 • за група над 6 туриста - допълнителна отстъпка от 3% от пакетната цена

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:
 • депозит от 30% при записване
 • доплащане - до 14 дни преди отпътуване

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 човека; Срок за уведомление при недостигнат мин. брой - до 7 дни преди началната дата на екскурзията
 • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
 • Агенцията препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Агенцията не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
или се обади на телефон 0892 208 251
Етикети: