Великден в Прага - екскурзия с автобус

Великден в Прага с автобус
365 лв.
или се обади на телефон 0892 208 251
Маршрут:  Пловдив - София - Прага (дворецът Добржиш) - Карлови Вари - Пилзен

Продължителност:  6 дни / 3 нощувки

Транспорт:  Автобус

Програма
Автобусната екскурзия за Великден 2017 в Прага е 6-дневна и включва 3 нощувки със закуски в хотел 3 или 2 звезди в Прага и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Прага, Карлови Вари и пивоварната в Пилзен.

1-ви ден - Пловдив - София - Прага (нощен преход) ~ 1280 км.
15.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 19.00 ч. – отпътуване от София – Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 18.30 ч. Нощен преход.

2-ри ден - Прага
Следобед - пристигане в Прага. Настаняване в хотела. Нощувка.

3-ти ден - Прага (замъкът Добриш)
Закуска. Обиколка на Прага с екскурзовод: архиепископския дворец (отвън), Храдчани, стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, катедралата Свети Вит, двореца Валдщайн, Мала страна, Карловия мост, Старе место, Нове место – Вацлавския площад. Свободен следобед.
Възможност за екскурзия до двореца Добржиш - по желание и срещу допълнително заплащане от 30 лв на човек. Дворецът се намира на около 50 км от Прага и приютява най-красивите дворцови градини в Чехия. Грациозната и мащабна сграда в стил рококо и прекрасната терасовидна френска градина възхищават посетителя. Визитата включва разглеждане на историческите интериори на двореца, които са в стил Людвик XVI и разходка из парка. Цената на екскурзията включва транспорт и екскурзоводски услуги на български, резервация в двореца и не включва билет за вход в двореца и градините, който е около 155 крони (около 7 евро).Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място., осъществява се при минимум 20 желаещи. Завръщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден - Карлови Вари - Пилзен
Закуска. Екскурзия до Карлови Вари и Пилзен (включена в пакетната цена). Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Посещение на пивоварния завод Пилзен (по време на двучасовото посещение ще се запознаете с историята на най-голямата и модерна пивоварна в Чехия, ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство, да дегустирате бира. Таксата за вход се заплаща на място – около 180 чешки крони; съветваме ви да си предвидите връхна дреха, защото в подземията температурата достига до 8ºС.). Вечерта - завръщане в Прага. Нощувка.

5-ти ден - Прага - България (нощен преход)
Закуска. Свободен ден. Възможност за разглеждане на музеи – Стария замък, музеите на Алфонс Муха, Сметана, Дворжак и пр. Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава (цената на разходката с корабче не е включена в пакетата цена на екскурзията и се заплаща на място). Около 19.00 ч. – отпътуване за България. Нощен преход.

6-ти ден - транзитно пътуване
Вечерта - пристигане в България.
ЦЕНИ:
Дата Възрастен в двойна стая Трети възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Дете до 18 год. в стая с 2-ма възрастни Дете до 18 год. в стая с 1 възрастен
08.04.2017 - 13.04.2017 375 лв. 375 лв. 467 лв. 319 лв. 339 лв.
12.04.2017 - 17.04.2017 399 лв. 399 лв. 491 лв. 319 лв. 339 лв.
14.04.2017 - 19.04.2017 409 лв. 409 лв. 501 лв. 319 лв. 339 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с луксозен автобус
 • Съответния брой нощувки със закуски.
 • Водач-придружител
 • Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
 • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)
 • Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 EUR на човек)
 • Пешеходна обиколка на Старе место - 25 лв.
 • Пешеходна обиколка на Старе место за деца до 18 г. - 20 лв.
 • Двореца Добржиш - 30 лв.
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 200 лв.
(Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока)

ОТСТЪПКИ:
 • отстъпка от 3% от пакетната цена на възрастен при записване до 61 дни преди отпътуване

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:
 • депозит от 30% при записване
 • доплащане - до 15 дни преди отпътуване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валидна лична карта или международен паспорт.
 • За лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите им, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Местата в автобуса се заемат по реда на записването. За записан се счита клиент, който е платил капаро и е подписал договор. Всеки пътуващ избира своето място сред свободните места в момента на неговото качване в автобуса и заема това място по време на цялата екскурзия.
 • Туристите могат да носят следния багаж: 1 брой багаж с тегло до 25 кг в багажника на автобуса и до 5 кг ръчен багаж в салона. В автобуса не се пуши и е забранено да се храните.
 • Почивки по време на пътуването се правят през 3 – 4 часа на удобни места.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 25 човека; Срок за уведомление при недостигнат мин. брой - до 10 дни преди началната дата на екскурзията
 • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
 • Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващи и негови близки, материални щети в жилището в резултат на кражда, пожар или природни бедствия, стачки в транспорта. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като имат значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 1,5% и 7% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
или се обади на телефон 0892 208 251
Етикети: